الكمية تكفي: 3 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهي: 45 دقيقة
المقادير: - ارز
- عدس بجبة
- مكرونة
- عصير طماطم
- بصل
- توم
- توابل
الطبخ: - دي بصله كبيرة متقطعة ودي اول حاجة لازم نجهزها في الكشري
- ودي البصله بعد ما حطينا عليها شوية دقيق وقلبناهم فيها
- ودي بقي البصلة وهي بتتحمر في الزيت بس خلي الزيت كتير شويه لاننا هنستخدمه في حاجات كتير
- ودي البصلة بعد التحمير
- ودلوقتي هنسلق العدس في ميه بملح
- وبعدين نصفيه ونحتفظ بالميه بتاعته
- هنسوي الرز في الميه بتاعت العدس بس مش هنضيف ملح لان الميه مالحة اصلا وهنضيف شوية زيت من بتاع تحمير البصل
- دلوقتي نسلق المكرونة بعد السلق نصفيها ونقلبها مع شوية زيت من بتاع البصل برضه مش كتير يعني حبة حلوين كده
- وبعدين نعصر الطماطم ونسيبها تتسبك علي النار مع شوية زيت حوالي معلقتين كبار لمدة ربع ساعة علي نار هادية
- واثناء ده حنحمر التوم في الزيت بتاع البصله الاولي فاكرنها ولازم تتحمر علي نار هادية لحد ما تحمر شوية وده بقي السررررررررررررررررررررررررر
- وبعدين نحط التوابل علي الصلصة بعد ما اتسبكت وهي ورق لورو وكمون وفلفل وملح وكزبرة ناشفة و وطبعا الشطةوبعدين نطش التومه عليهم
- واخيرا بالهنا والشفااا